Barion Pixel
Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy az Ön igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni.
Kategóriák / Termékek
picture picture

Tornaszőnyeg

Hogyan válasszunk tornaszőnyeget?

 1. Méret: az első és legfontosabb szempont a célnak megfelelő méret kiválasztása. Tipikus méretek:
  • Bukfenc szőnyegek általában 100 x 60 x 10 cm-esek
  • Tornaszőnyeget lehet a legtöbbféle méretben kapni, legelterjedtebbek a 200 cm x 100 cm-esek és tipikusan 10 cm vastagok.
  • Leérkező szőnyeg többféle méretben kapható, de minden esetben legalább 20 cm vastagok.
  • Tatami (judo, cselgáncs és birkózó szőnyegek). Tipikusan 4 vagy 6 cm-esek, de nagyon népszerűek a már 2 cm vastagságban is elérhető puzzle tatamik is.
  • Futófilc: intézményi (pl. iskola vagy óvoda), egyesületi vagy edzőtermi felhasználásra (pl. talajtornához) speciális szőnyeg. 2 m széles és 6 vagy 12 méter hosszúságú.
  • Ugródomb: extra vastagságú puha szivacsos tornaszőnyeg a biztonságos atletizáláshoz.
 2. Anyag4 fő anyagból készülnek a tornaszőnyegek
  • PTP (ponyva): strapabíró, kissé durva felület. Ez a legtartósabb anyag, elsősorban azoknak ajánljuk, akiknél a kényelmen túl nagy hangsúlyt kap a tartósság.
  • PVC (műbőr): az egyik legelterjedtebb anyag átlagos felhasználásra (pl. iskolákba vagy otthonra). Kissé fényes, puha anyag.
  • PVC extra vagy EPVC: PVC huzat alul csúszásgátlós anyaggal.
  • Berger: európai szabványnak megfelelő prémium anyagú szőnyegek, kifejezetten professzionális és prémium otthoni felhasználásra tervezve. Anyaga kellemes tapintású, de mégis strapabíró és csúszásmentes.
 3. Csak huzatot szeretne? Nem feltétlenül kell az egész tornaszőnyeget lecserélni, sok esetben elég, ha csak új huzatot vesz szőnyegének.
- SportSarok

Az az igazán remekbe szabott torna matrac, mely szó szerint csábítja a mozgásra. Ha végig nézi a kínálatunkban főszerephez jutó szőnyegeket, akkor láthatja, hogy megannyi variáció közül válogathat. Más típus ajánlható leérkezéshez, bukfencezéshez vagy éppen judózáshoz. A normálméretű variánsok mellett extra paraméterű darabok közül is válogathat. Webáruházunkban huzatokat is beszerezhet, ami óriási előny, ugyanis így az idővel elhasználódott külső réteget könnyedén, egy mozdulattal lecserélheti, ahelyett, hogy az egész matracot a kukáig hajítaná. Ez kifejezetten gazdaságos stratégia, ráadásul így akár a szőnyeg kinézetét is kombinálhatja, ha úgy tartja kedve. Mivel használati kellékről van szó, így fajtától függetlenül az a legfontosabb, hogy a matrac maradéktalanul el tudja látni a neki szánt feladatokat.

A funkcionalitás prezentálása tehát prioritást élvez. Ez csak minőségi feltételek mellett valósulhat meg. Termékpalettánk tagjai strammságról, strapabírásról tanúskodnak, és nagyfokú ellenállást biztosítanak. Ez a tornatermi körülményeket elnézve életbe vágóan fontos jellemvonás, hiszen a szőnyegek folyamatosan nagy igénybevételnek vannak kitéve: súrlódásnak, dörzsölődésnek. Ha nem megfelelő anyagú lenne az érintett szőnyeg, akkor ennyi mechanikai hatást követően gyakorlatilag elemeire hullana szét. A torna matrac hasznossága mellett biztonságot teremt! Fontos tehát, hogy a szőnyeg praktikuma ne szenvedjen csorbát, de talán még lényegesebb, hogy a kellék pazar kialakításának köszönhetően biztonságos feltételeket borítékoljon a bukfencezéshez vagy éppen a küzdelemhez. Jól megválasztott modell esetén egyik tulajdonság megléte sem lehet kérdéses.