Barion Pixel
Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy az Ön igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni.
Kategóriák / Termékek
picture picture

Pingpong asztalok

Milyen szempontok alapján válasszunk pingpongasztalt?

Webáruházunkban Sponeta és Joola márkájú pingpongasztalok közül válogathatnak. Mindegyik neves német márka, Sponeta főként hobbi asztalokat gyárt, míg a Joola leginkább profi, versenycélra készíti modelljeit. Van átfedés a kettő között, és vannak a két márkának nagyon hasonló modelljei is.

Felhasználás célja

Készülnek otthoni, hobbi célra szánt asztalok, valamint az ITTF szervezet szabályainak megfelelő versenyasztalok is.

Elhelyezés

 A kültéri asztalok magasabb árkategóriájúak mivel sokkal több külső tényezőnek kell ellenállniuk. Ilyen tényezők az időjárás, UV sugárzás, hőingadozás, magas páratartalom. Emellett fontos a tükröződésgátló felület.

A beltéri asztalok kizárólag beltéri használatra ajánlottak, ezeknek játéklapja elsősorban közepes sűrűségű farostlemezből készül, sem a lap, sem a többi alkatrész nem alkalmas arra, hogy a külső tényezőknek ellenálljon. A kültéri asztalokat edzett fából készítik, és laminálják is.

Kétféle összecsukható asztal létezik, amelyiknek mindkét játékrészt felhajthatjuk, vagy amelyiknek csak egyik oldala felhajtható, így tudunk egyedül is gyakorolni/játszani.

Felszereltség

Nagyon sokszor felmerül a kérdés, hogy milyen alapvető tartozékai vannak a pingpongasztaloknak, előfordul ilyen is, olyan is, nehéz általánosítani. A hálótartóvas és maga a háló szokott sokszor tartozék lenni. Fontos megjegyezni, hogy Joola asztaloknál ezt mindig külön kell megvásárolni, soha nem tartozék!

Játéklap anyaga, minősége

A beltéri és kültéri asztalok lapjai különböző anyagokból és technológiákkal készülnek. A beltéri asztalok általában a feljebb már említett MDF anyagból készülnek, míg a kültéri asztalokat sokszor különböző technológiával készített edzett fából állítják elő, amit a strapabírás, és a külső hatások ellenállása miatt laminálnak. De készülhetnek még műanyagból és laminált alumínium lemezből is.

Lapszilárdság

Az asztallap vastagsága is igen jelentős tényező, a legvastagabb lap 25 mm, bár ezek ritkábbak. Általánosságban 19-21 mm közötti vastagság a jellemző, ez leginkább a falapokra igaz. A műanyag lapok 4-5 mm vastagok.

Keretszerkezet

Léteznek könnyűszerkezetes modellek, ez inkább a hobbi célú asztalokra jellemző, hiszen ezek nem olyan strapabírók. Ezzel szemben a vízszintes erősítéssel is rendelkező asztalok már komolyabb, intenzívebb felhasználásra is alkalmasak.

- SportSarok