Barion Pixel
Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy az Ön igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni.
Kategóriák / Termékek
picture picture

Medence takaró

Gyakori kérdés: Hogyan válasszak medence takarót?

Kerti medencéje hosszútávú karbantartásához elengedhetetlen feltétel a megfelelő medencefedőről való gondoskodás. A kiválasztásnál 3 fő szempontra kell ügyelni:

  1. A medence alakja: általában szabályos kör, szabályos sokszög vagy téglalap alakú. Bár egyértelműnek tűnik, a sokszögletű medencék takaróit nem is olyan nehéz összekeverni a kör alakúval.
  2. Kerti medencéje méretei: Mérésnél fontos, hogy a medence külső átmérőjét mérjük!
  3. Általában érdemes sima medence fedő helyett szolár takarót venni, ami egyben kis teljesítményű vízmelegítőként is szolgál és napközben akár 2-3 fokos vízmelegedést is elérhet.

     +1: Márkás INTEX medencéjéhez csak a megbízható minőségű Intex medencetakaró vásárlását ajánljuk. Más márkáknál előfordulhat, hogy a termék nem megfelelően illeszkedik, vagy minőségi problémák adódnak.

Medencék tisztántartásáról, vegyszerezéséről ide kattintva olvashat.

- SportSarok
Rendezés:

A medence takaró létfontosságú kiegészítő, már ami a medence vizének egészséges flóráját illeti. Nyilván a különböző algaölő szerek használata, és más, fertőtlenítő készítmények alkalmazása nem kikerülhető, ám a nagyobb szennyeződések kivédésére kizárólag a takaró képes. Ágak, falevelek, virágdarabok és különböző, a kinti, kerti élethez egyébként szervesen hozzátartozó, ám a vizet nagymértékben szennyező nem kívánatos elemek kizárólag a letakarással tarthatóak vízszinten kívül. Ha nem kívánja a vizet kétnaponta cserélni, akkor ez az a megoldás, ami nem maradhat el a medencés életéből. A pollenek, a porszemek, sőt még a bogarak is rengeteg kellemetlenséget generálhatnak, amit semmilyen profi vízszűrő nem tud orvosolni. A csobbanás élményét pedig elmondhatatlanul rontja, és lefelé fokozza az a látvány és persze érzet, hogy nincsen egyedül a vízben.

Az, hogy pontosan milyen termékre van szüksége leginkább paraméterek kérdése. Ha tudja a medencéje pontos nagyságát, akkor ezzel gyakorlatilag behatárolta a takaró méretarányát is. A kínálatunkban megannyi méretű variáció közül válogathat, melyek közös jellemvonása a nagyfokú minőség. Ez elengedhetetlen tulajdonság akkor, ha olyan kiegészítőre vágyik, mely tartósan látja el, védelmező feladatát. A naponta kifeszített medence takaró hatékonyan zárja el a szennyeződésektől a vizet, és felfogja a különböző, nagyobb méretű nem hívott vendégeket. Az alkalmazása roppantul egyszerű, s a felhelyezése sem jelenthet kihívást. Ez az a mozzanat, ami végig kíséri majd a nyarát, de érdemes élni a kiegészítő nyújtotta konkrétan, szabad kézzel fogható előnyökkel, így ugyanis megőrizheti a víz tisztaságát, s tovább tarthatja fenn fürdésre alkalmas állapotát.