Barion Pixel
Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy az Ön igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni.
Kategóriák / Termékek
picture picture

Hintalovak

Hogyan válasszunk hintalovat?

A hintaló egy igazán nagy kedvenc a gyerekek körében, mondhatni örök klasszikus.  Azt viszont kevesen tudják, hogy a hintalovak is a fejlesztő játékok közé tartoznak.  A ritmikus mozgás által segít fejleszteni az egyensúlyérzéket és a ritmusérzéket. Nem mellesleg a gyermek mozog a tevékenység közben, ez a fajta mozgás pedig rendkívül sok izomcsoportot megdolgoztat.  Manapság számtalan szín és forma közül választhatunk, ha hintalovat szeretnénk vásárolni.  Összeszedtünk néhány olyan tulajdonságot, amely alapján biztosan a számunkra megfelelőt választhatjuk ki.

Ajánlott: kor alapján

  • 9 hónapos kortól - Bébi biztonsági hintaló, ennek a fajtának az ülésmagassága 23 cm, ez a legalacsonyabb mind közül. Nem ad ki hangot, ugyanis a gyermekek ebben a korban, nem feltétlenül élvezik még a dallamokat, hangokat. Előfordulhat, hogy inkább tartanak tőle, mintsem kedvelik azokat.
  • 12 hónapos kortól - Plüss bébi hintaló, ezek a fajták 27 cm-es ülőmagassággal rendelkeznek. Különböző formákban kaphatóak. Ebben a korban a gyerekek már élvezik a dalokat/ hangokat, ezért ezeknek a hintalovaknak a nagy része ad ki hangot. A katica szarvának megnyomásával egy angol nyelvű gyerekdalt énekel.  Az autó, a kormány megnyomásával különféle autó hangokat ad (pl. duda, fékezés, berregés stb.).
  • 18 hónapos kortól - Plüss bébi hintaló, ülőmagassága 33 cm.  A fülek megnyomásával nyerítő, illetve dobogó hangot ad.
  • 36 hónapos kortól - Plüss hintaló, ez a klasszikus értelemben vett hintaló, méretét és formáját tekintve is. Ülőmagassága 67 cm. A fülek megnyomásával nyerítő, illetve dobogó hangot ad.
- SportSarok
Rendezés:

A hintaló minden gyermek álma. Valószínűleg annak idején, hátulgombolós korában ön sem vetette volna meg ezt a játékszert, s ha volt hozzá szerencséje, akkor tudja mennyi élményt és izgalmat rejt az ide-oda ingó szerkezet. Ma már nemcsak gigantikus méretű típusok érhetőek el, melyek jobbára óvodás és kisiskolás gyerkőcök számára voltak megfelelőek, hanem kisebb paraméterekkel megáldott, direkt bébiknek szánt alternatívákat is beszerezhet. De ez még nem minden. Azt is mondhatnánk, hogy a “csak” hintalovak kora lejárt, ma már a plüssből készített pihe-puha variációk mellett éneklő, hangokat kiadó megoldásokat is találhat, a fejlesztés és persze a maximális ingerlés jegyében. A fejlesztésről érdemes néhány szót szólni, ugyanis a hintázásra alkalmas alkalmatosság úgy tűnhet, hogy pusztán egy játékszer, mely kellemes perceket szerezhet a gyermekének.

Pedig valójában ennél sokkal többről van szó. A ringató mozgásforma nagymértékben fejleszti a mozgáskoordinációs készségeket, s egyéb képességek is tudattalanul erősödhetnek meg. Ahogy lurkója egyensúlyozik, próbálja megtartani magát, s eleve ahogy felmászik, felkapaszkodik a ló hátára teljes egészében igénybe veszi az agy, mozgásért és koordinációért felelős területeit. Annál a tanulási folyamatnál pedig nincsen eredményesebb és hatékonyabb, ami nem kikényszerített, hanem természetes lefolyású. A hintaló a mai gyerekek kedvenc hátasa! Egykor és most, ugyanolyan lelkesedéssel és örömmel fogadják a gyerekek az ide-oda ringatózó hátast, mely megannyi felejthetetlen élménnyel ajándékozhatja meg a nyeregbe pattanó lurkókat. Kínálatunkban a legmodernebb - éneklő, hanggal bűvészkedő - típusok mellett plüss kialakítású vagy éppen műanyag modelleket is felfedezhet.