Barion Pixel
Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy az Ön igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni.
Kategóriák / Termékek
picture picture

Bokszkesztyűk

Hogyan válasszunk bokszkesztyűt?

A bokszkesztyűket elsősorban két fő csoportra bonthatjuk:

 •       Verseny bokszkesztyű: Puhább, több töltőanyaggal rendelkezik.
 •        Edző bokszkesztyű: Lazább, kevesebb töltőanyag.

Legfontosabb szempont a keménység, a hagyományos méretezés kevésbé jellemző, bár ritkán előfordul.

Profi boksz esetén kettős méretezéssel találkozhatunk. 

Keménység szerint:

 •        67 kg alatt vagy 6 – 12 év között – 8 oz (kb. 220 g)
 •        48 – 60 kg – 10 oz (kb. 280 g)
 •        60 – 67 kg – 12 oz (kb. 340 g)
 •        67 – 79 kg – 14 oz (kb. 400 g)
 •        79 kg és felette – 16 oz (kb. 450 g)
 •        100 kg felett – 20 oz (kb. 570 g)

Anyag szerint:

 • Bőr és műbőr kesztyű – Ezek a kesztyűk jó kompromisszumot jelentek, ár-érték arány szempontjából. Az igénybe vett részek bőrből, míg a többi rész műbőrből készül.
 • Műbőr kesztyű – Kedvező áron beszerezhető, kezdők számára ajánlott kesztyűk.
 • Bőr kesztyű – Minőségi, szépen kidolgozott, általában marhabőrből készülnek, elsősorban profik részére ajánlott kesztyűk.
- SportSarok
Rendezés:

Az optimális bokszkesztyű kiválasztása, különösen, ha hosszú távra és kiütési vággyal tervez, akkor nem olyan egyszerű, két pillanat alatt lerendezhető feladat. Természetesen nem is lehetetlen, csupán egy kis utánajárás szükséges. Az első és legfontosabb az ideális forrás kiszemelése. Ha végig nézi a kínálatunkat, akkor láthatja, hogy a termékek, a szó szoros és átvitt értelmében is sokszínűséget és variálhatóságot képviselnek. Ez óriási előny, ugyanis így egyetlen felületen áttekintheti az összes olyan verziót, mely jogosan jöhet szóba a beszerzés folyamatában. A nagyfokú minőség a következő lényeges pont, melyet érdemes rendezőelvéül választania. Amennyiben így tesz, kizárólag azok a termékek mehetnek át a rostán, melyek idomulnak az elképzeléseihez.

Az elképzelések említése is prioritást élvez, mivel egyedül ön tudhatja, hogy pontosan milyen célokat kíván elérni a kesztyű segítségével. Az amatőr vagy a profi, esetleg a hobby szintű ökölvívás nagyon eltérő tulajdonságokat megtestesítő kellékparkot kíván. A strammság és strapabírás alapvető jellemvonás ezen a területen. A kesztyű folyamatosan kontaktban van, tehát a megállás nélküli érintkezés, súrlódás, dörzsölődés kikészíthetné az anyagot, az ellenállóság hiányában természetesen. Az ütés milyensége is érezhetően összefügg a kiegészítő minőségével, vagyis akár még a sikerességéhez is hozzájárulhat egy valóban céljaihoz passzoló kellék. Az igényeinek megfelelő bokszkesztyű verhetetlen! Ha a fent felsorolt pontokkal szimpatizál, akkor egy olyan kesztyűvel gazdagíthatja életét, mely hosszú távon elégedettséget és eredményességet garantálhat a sporttal töltött, ütős percekben.